گروه های آموزشی و پژوهشی
-
گروه توانبخشی شناختی
-
گروه روانشناسی شناختی
-
گروه علوم اعصاب شناختی
-
گروه مدلسازی شناختی
« گروه توانبخشی شناختی »
توانبخشی شناختی یکی از گرایش های علمی کاربردی است که پس از توسعه علوم و فنون شناختی از عصب روانشناسی بالینی منفک شد و هویت تازه یافت . بطور کلی توانبخشی شناختی، به مجموع اقداماتی اطلاق می شود که هدف آنها حفظ، ترمیم یا تقویت کنش های شناختی (نظیر حافظه، توجه، تصمیم گیری و ......) برای ارتقای کیفیت زندگی در افراد بهنجار یا افراد با نیاز های ویژه (مانند کسانی که دچار نارسایی های شناختی هستند) می باشد.
هدف از این دوره تربیت نیروی انسانی به منظور ارائه انواع خدمات توسعه و ترمیم مهارتهای شناختی به جمعیت بهنجار و افراد با نیازهای ویژه است. این مهارتها شامل ارائه خدمات کلینیکی و یا خدمات پشتیبانی نظیر طراحی تکالیف و بسته های کامپیوتری توانبخشی است.
« گروه روانشناسی شناختی »
این دوره با هدف توسعه دانش بنیادین و کاربردی در حوزه علوم شناختی و آموزش مهارتهای پژوهشی در زمینه روانشناسی شناختی طراحی شده است .علوم شناختی، یکی از دانش های نوین است که در کنار نانوتکنولوژی، فناوری اطلاعات و بیوتکنولوژی، مجموعه ای از دانش های همگرا که NBIC نام گرفته اند را تشکیل میدهند . رویکرد شناختی مبتنی بر این باور است که انسان یک دستگاه ثابت یا وسیله ای منفعل در برابر رویداد های بیرونی نیست؛ بلکه از طریق پردازش ذهنی، اطلاعات دریافتی از محیط را دستکاری میکند . روانشناسی شناختی با حفظ هویت بین رشته ای، قدم به قلمروهای جدید گذاشته و خدمات ارزشمندی را حوزه هایی نظیر تشخیص و درمان اختلالات روانشناختی، آموزش و پرورش مبتنی بر شناخت و تحلیل مسائل اجتماعی بر مبنای تئوری های شناختی و .... ارائه می کند.
« گروه علوم اعصاب شناختی »
علوم اعصاب شناختی یک شاخه علمی میان رشته ای است که به مطالعه سازمان و عملکرد مغز در پردازش اطلاعات و کنش های سطوح پایه تا عالی شناختی میپردازد .این علم به لحاظ کارکردی شامل طیف مباحث مختلفی از پردازش اطلاعات و یادگیری در سطوح پایین، تا ساز و کار های تحلیل اطلاعات و تصمیم گیری در سطوح بالاست . هدف از این دوره،تربیت نیروی انسانی متخصص و محقق در سطح دکترا در دو محور مغز و شناخت و رایانش و هوش مصنوعی در حوزه علوم اعصاب شناختی است.
« گروه مدلسازی شناختی »
هدف از این دوره تربیت محققان و متخصصان در زمینه کارکردهای شناختی با توان تحقیق و طراحی مدلهای عددی و تحلیلی است
مدل سازی کارکرد های شناختی،یکی از رشته های علوم شناختی است که به شناسایی مؤلفه های شناختی و نحوه تعامل با آنها در سازماندهی کنش های عالی تر ذهنی یا رفتاری میپردازد . دستیابی به این هدف مرهون تعامل تنگاتنگ متخصصین رشته های مختلف، به ویژه علوم اعصاب، روانشناسی و مهندسی است . لذا این رشته در سطح دکترا به صورت میان رشته ای در جهت توسعه توانایی های دانش آموختگان رشته های مرتبط طراحی شده است.